Način funkcionisanja korisničke podrške

Tehnička podrška je ono što naši korisnici često ističu kao jednu od, njima, najvažnijih stvari kada je hosting u pitanju. Stoga smo, u skladu sa velikim brojem promena i noviteta koje u bližoj budućnosti planiramo da predstavimo, prvo krenuli od same podrške – te je postavili na još viši nivo zarad postizanja bolje efikasnosti i kvaliteta usluge.

Klijentska zona

mint_services_klijentska_zona_home

Klijentska zona je deo našeg sajta na kojem naši korisnici mogu da dobiju mnoštvo informacija, počev od toga koje sve zakupljene usluge imaju, preko toga kada i šta im pristiže na naplatu, pa sve do jedne od najvažnijih stvari – liste svih svojih zahteva koje su poslali podršci. U klijentskoj zoni moguće je upravljati svojim profilom, dodavati dodatne kontakte, menjati DNS parametre zakupljenih domena i još mnogo toga.

Kako da izvršim pregled svih usluga koje mi Mint Services pruža?

mint_services_klijentska_zona_usluge-e1382993524804


Klikom na link Usluge, dobićete listu svih vaših usluga koje ste zakupili. U ovom delu klijentske zone je moguće izvršiti pregled po statusu, utvrditi datum isticanja kao i izvršiti unapređenje usluge na neki viši hosting paket.

Na koji način mogu da dobijem informacije o mojim domenima?

mint_services_klijentska_zona_domen-e1382993319183

Sekcija Domeni je upravo mesto koje tražite. Pored liste svih vaših domena, moguće je i pojedinačno upravljanje istim. Takođe, omogućeno vam je da samostalno vršite promenu DNS parametara domena i izmenu vlasničkih podataka.

Kompletan uvid u dospele obaveze

U okviru klijentske zone moguće je dobiti uvid u sve dospele i prošle obaveze. Ovo je od izuzetne važnosti pogotovo za poslovne korisnike zbog knjigovodstvenih procesa. Svi predračuni i do sada plaćeni računi su dostupni našim korisnicima u okviru sekcije Naplata, u kojoj je moguće izvršiti sortiranje po statusu, broju predračuna i datumu.

Tiketing sistem – najefikasniji put od pitanja do odgovora

mint_services_klijentska_zona_tiketing


Mint Services je do sada pružao podršku svojim korisnicima kroz tri kanala – putem telefona, e-maila i tiketing sistema. Ne želeći da menjamo navike naših korisnika, rešili smo da ova tri kanala objedinimo u jedan, tako da se svi vaši zahtevi nalaze u tiketing sistemu, bez obzira na to na koji način nas kontaktirate.

Do sada dostupni mailovi za podršku [email protected] i [email protected] su postali [email protected] i [email protected], respektivno.

Da li se nešto promenilo?

Ukoliko budete kontaktirali podršku putem tiketing sistema iz klijentske zone, stvari se nisu preterano mnogo promenile – nakon što odaberete odgovarajuće odeljenje, dobićete već dobro poznatu formu u koju je potrebno da upišete naslov i opis vašeg problema. Nakon slanja tiketa, vaš zahtev će biti zaveden pod zasebnim identifikacionim brojem, poznatijim kao tiket ID, koji služi za kasniju identifikaciju u našem procesu. Pored toga, na vašu e-mail adresu će stići notifikacija o tome da je vaš zahtev uredno prihvaćen i da ćete biti kontaktirani od strane naše podrške u najkraćem mogućem roku. U slučaju da kada odgovor stigne niste u mogućnosti da se ulogujete u klijentsku zonu, nemojte se brinuti – dalju konverzaiju za Mint Services podrškom možete nastaviti putem e-maila jednostavnim odgovaranjem na poruku koju ste dobili.

mint_services_klijentska_zona_tiket
Ako se ipak odlučite da nas kontaktirate putem e-maila slanjem poruke na [email protected] ili [email protected], proces je potpuno isti – nakon što e-mail stigne, naš tiketing sistem će vas obavestiti o prispeću. Dalju konverzaciju sa našom podrškom, kao i u prethodnom slučaju, možete nastaviti ili kroz e-mail konverzaciju ili logovanjem u klijentsku zonu. Za sve one koji se ipak odluče da nas kontaktiraju putem telefona sledi jedan novitet – zarad povećanja bezbednosti podataka naših korisnika i smanjivanja šanse za zloupotrebom istih, uveden je identifikacioni PIN kod koji se dobija prilikom registracije, uz korisničko ime i lozinku. Ovaj identifikacioni PIN kod je, takođe, dostupan i u okviru klijentske zone. Nakon što vas operater pita za identifikacioni PIN kod i osnovne podatke kako bi utvrdio vaš identitet, biće vam pružena tehnička podrška u okviru mogućnosti telefonskog poziva, a sva dalja komunikacija će biti obavljena putem tiketa. Međutim, ukoliko naši operateri ne uspeju da vas identifikuju kao korisnika neće biti u mogućnosti da pruže pomoć. Iako možda ne deluje kao preterano napredno sredstvo za obezbeđivanje sigurnosti podataka, ova mera je neophodna kako bi se dodatno sprečili bilo kakvi pokušaji malverzacije i zloupotrebe tuđih naloga.

mint_services_klijentska_zona_kontakt

Pored ovoga, tehnička podrška pruža se samo onima koji su zavedeni kao vlasnici naloga. Ukoliko želite da omogućite još nekoj osobi da nas kontaktira, sve što je potrebno da uradite je da se ulogujete u klijentsku zonu, kliknete na link Izmenite Vaše podatke i u delu Kontakt osobe dodate novi kontakt profil, a toj osobi kažete vaš identifikacioni PIN kod. Novom profilu možete dodeliti specifične privilegije, na primer da može da prima samo informacije o predračunima ili da može da vidi samo sistemske poruke koje se šalju.

Baza znanja

mint_services_klijentska_zona_baza_znanja-e1382993703593

Pružanje tehničke podrške je uvek bio vrlo izazovan posao, jer su zahtevi i problemi sa kojim se korisnici susreću u većini slučajeva jedinstveni i specifični na svoj način. Međutim, postoje i oni zahtevi i pitanja koja se često posnavaljaju, pa smo shodno tome oformili bazu znanja čiji je osnovni zadatak da pruži odgovore na najčešće postavljana pitanja. U okviru ove sekcije klijentske zone, moguće je pronaći mnogobrojne odgovore po različitim kategorijama – počev od onih koje se bave prodajom do specifičnih koje se bave samim hostingom. Baza znanja će biti konstantno unapređivana sa naše strane kako bi dodatno pospešili kvalitet i efikasnost naše podrške, a samim tim i vaše zadovoljstvo našom uslugom.

Dobra usluga je naš motiv

Ma koliko naporno i teško da radite, najbolja nagrada na kraju dana je zadovoljni korisnik koji na pozitivan način govori o usluzi koju mu pružate. Ovim velikim korakom unapred želimo da opravdamo dosadašnje poverenje i dodatno olakšamo korišćenje naših usluga kao i komunikaciju sa našom podrškom koja je, kao i uvek, dostupna i voljna da vam izađe maksimalno u susret.