Baza znanja > Kako mogu da dodam PHP ekstenzije u okviru svoje hosting usluge?

Kako mogu da dodam PHP ekstenzije u okviru svoje hosting usluge?

U okviru web hosting usluge postoji mogućnost samostalnog dodavanja PHP ekstenzija.

Dodavanje se vrši na sledeći način:

  1. Ulogujte se u Vaš cPanel.
  2. U polje za pretragu u navigaciji ukucajte PHP PEAR Packages ili u okviru sekcije Software kliknite na opciju PHP PEAR Packages.
  3. U okviru sekcije Find a “PHP Extensions and Applications Package” možete pronaći željenu ekstenziju na jedan od sledećih načina: U dostupno polje za tekst unesite termin za pretragu i kliknite na dugme Go, ili kliknite na Show Available Modules kako bi videli listu dostupnih ekstenzija.
  4. U koloni Module Name možete videti tačan naziv ekstenzije a u produžetku u koloni Actions kliknite na dugme Install
    Napomena: Ukoliko znate tačan naziv ekstenzije koje želite da instalirate, unesite naziv u tekstualni okvir u sekciji Install a PHP Extensions and Applications Package i kliknite Install Now. Dodatno u koloni Actions pored opcije Install postoji opcija Show Docs koja će vam pružiti adekvatnu dokumentaciju za odabranu ekstenziju.

U sekciji Installed PHP Extensions and Applications klikom na opciju Show system Installed Modules možete videti tabelu instaliranih PHP ekstenzija koje sadrže naziv i trenutno instaliranu verziju. Takođe postoji i opcija Show Docs koja vas vodi do dokumentacije za odabranu ekstenziju.

Da li vam je ovaj članak pomogao?

  • Comodo SSL
  • Mint Hosting je ovlašćeni registar za prodaju nacionalnih domena u Srbiji