Transfer domena

Brz i jednostavan transfer domena

Izvrši transfer domena sa drugog registra i uđi u svet pouzdane usluge po povoljnim cenama.

Započni transfer
ŠTA JE TRANSFER DOMENA?

ŠTA JE TRANSFER DOMENA?

Transfer registrovanog domena je administrativni proces promene registra. Registar po zahtevu korisnika može vršiti promene na domenu poput aktiviranja dodatnih usluga, preusmeravanja domena, produžetak domena i druge. Preporučuje se da se hosting usluga i domen nalaze kod istog provajdera, jer se na taj način plaćanje, upravljanje i uvid u zakupljene usluge vrši na jednom mestu.

Procedura transfera domena kao 1, 2, 3

Jednostavan proces transfera domena u samo tri koraka. Tokom same procedure transfera Web prezentacija i kompletan sadržaj u potpunosti su dostupni krajnjim korisnicima bez prekida u radu.

Započni transfer
Procedura transfera domena kao 1, 2, 3
Jednostavno upravljaj domenom

Jednostavno upravljaj domenom

Transferom domena na naš registar automatski se aktivira besplatna Premium DNS usluga koja ti pruža mogućnost da samostalno i jednostavno upravljaš svojim domenom i njegovim DNS zapisima.

SSL sertifikat po povlašćenoj ceni

Omogući maksimalnu zaštitu podataka na svom sajtu. Uz transfer domena nudimo SSL sertifikat Comodo PositiveSSL po povlašćenoj ceni.

Saznaj više
SSL sertifikat po povlašćenoj ceni

Najčešće postavljana pitanja

Transfer domena je promena registra, odnosno firme ili fizičkog lica koja za vas vrši registraciju i održavanje istog. Registar po vašem zahtevu vrši promene na domenu kao što su njegovo preusmerenje, produžetak, aktiviranje dodatnih usluga uz domen i slično. Ako već imate registrovan domen na nekom drugom mestu, a zakupili ste neki od naših hosting paketa, preporučujemo vam da izvršite i transfer domena kako bismo olakšali kompletan rad na sajtu. Ukoliko već imate registrovan domen, kod nas možete izvršiti njegov transfer i preusmerenje. Transfer domena traje u proseku 5 -10 dana. U tom periodu vas sajt neće imati poteškoća u radu, jer transfer domena nema veze sa sadržajem sajta i ne podrazumeva prenos istog.

Postupak transfera domena u proseku traje oko 5-10 dana. U tom periodu, vas sajt će zadržati sve funkcionalnosti, odnosno, neće biti prepreka u normalnom funkcionisanju.

Domen zadržava svoje postojeće DNS parametre prelaskom na novi registar. Po završenom postupku transfera, domen će se pojaviti u WHOIS pretrazi. Ukoliko vaš domen istekne u periodu transfera, njegov status se menja u 'neaktivan'. Domen će ostati u tom statusu sve do završetka transfera i obnove domena.

AUTH ili EPP kod domena je šifra koja predstavlja dodatnu sigurnosnu meru za vlasnika domena. EPP kod omogućava da samo vlasnik domena može obaviti transfer istog. Više o tome šta je transfer domena i koliko dugo traje, pročitajte u posebnom članku.

Imaš pitanja? Pozovi naš info broj (381) 60 06 77 078

  • Comodo SSL
  • Mint Hosting je ovlašćeni registar za prodaju nacionalnih domena u Srbiji