Baza znanja > Šta je Leech zaštita (Leech Protection)?

Šta je Leech zaštita (Leech Protection)?

Leech je termin koji se u hosting terminologiji odnosi na neželjeni pristup delu web sajta koji je zaštićen ili na korišćenje korisničkih podataka poput korisničkog imena ili lozinke koji su prisvojeni od strane trećeg lica.

Leech zaštita (Leech Protection) sprečava korisnike od javnog objavljivanja prijavnih podataka za zaštićene delove vašeg sajta i sve korisničke naloge koji su kompromitovani na taj način će preusmeriti na URL po vašeg izboru ili suspendovati.

Leech zaštitu možete aktivirati na svom cPanel nalogu i to prateći sledeće korake:

  1. Ulogujte se u svoj cPanel nalog,
  2. U polje za pretragu u navigaciji ukucajte Leech Protection ili u okviru sekcije Security kliknite na opciju Leech Protection,
  3. U polje “Number of Logins Per Username Allowed in a 2-Hour Period” upišite broj dozvoljenih logovanja po korisniku u periodu od 2h nakon čega će se aktivirati Leech Zaštita. Preporučena vrednost od strane cPanel-a je 4.
  4. U polje “URL to Redirect Leech Users to” upišite adresu koja će preusmeriti korisnika. Imajte u vidu da ova adresa mora biti adresa koja nije deo zaštićenog dela sajta, jer će se u tom slučaju pojavit Internal Server Error greška.
  5. Čekirajte polje ”Send Email Alert To” i upišite email adresu ukoliko želite da vam stigne obaveštenje o tome da je Leech zaštita preusmerila korisnika na odabrani URL.
  6. Čekirajte polje “Disable Compromised Accounts” ako želite da suspendujete korisnički nalog kada je aktivirana zaštita. Obnova ovog naloga moguća je nakon promene lozinke.
  7. Nakon što ste završili sve korake, kliknite na Enable.

Da li vam je ovaj članak pomogao?

  • Comodo SSL
  • Mint Hosting je ovlašćeni registar za prodaju nacionalnih domena u Srbiji