Baza znanja > Dobio sam obaveštenje da mi je usluga suspendovana zbog hakovanog sajta. Šta da radim?

Dobio sam obaveštenje da mi je usluga suspendovana zbog hakovanog sajta. Šta da radim?

Često se dešava da sajtovi korisnika budu hakovani i to najčešće usled sigurnosnih propusta u CMS platformi ili u nekom od dodataka koji su instalirani. Ovakvi propusti su meta hakerskih napada i dovode do ubacivanja malicioznog koda od strane napadača koji može da se iskoristi za razne aktivnosti, poput slanja velike količine spam poruka, podizanju botnet mreže i drugih.

Zašto je vaša usluga suspendovana?

Kako bi sprečili zloupotrebu naših resursa, ali i zaštitili druge korisnike, kompromitovani nalog je momentalno suspendovan, jer krši Uslove korišćenja hosting usluga. Iz tog razloga, je na vašu email adresu poslato obaveštenje o suspenziji sa jasno naznačenim razlogom i vaša hosting usluga više nije dostupna.

Šta je neophodno da uradite?

Vaš nalog je prebačen na drugu lokaciju, te vam preporučujemo da preduzmete sledeće korake u cilju rešavanja problema:

  • Proverite sadržaj naloga
  • Obrišite maliciozne fajlove
  • Ažurirajte vaš CMS i instalirane dodatke

Nakon što je sajt adekvatno obezbeđen, a hosting nalog očišćen od problematičnog koda, sav sadržaj biva ponovo prebačen na hosting server na kom se nalazi vaša usluga, a nalog, zatim, biva ponovo aktiviran.

U narednih 48 časova od momenta reaktivacije naloga vršimo pojačani monitoring vaše usluge kako bi se osigurali da se problem neće ponoviti.

Da li vam je ovaj članak pomogao?

Mint Hosting je član Enartia

  • Comodo SSL
  • Mint Hosting je ovlašćeni registar za prodaju nacionalnih domena u Srbiji