Baza znanja > Kako mogu da vidim opšta podešavanja za LiteSpeed Cache dodatak?

Kako mogu da vidim opšta podešavanja za LiteSpeed Cache dodatak?

U okviru LiteSpeed Cache dodatka, osnovna podešavanja za sam dodatak poput automatskog ažuriranja dodatka, generisanje domenskog ključa, podešavanje obaveštenja i sl. možete videti na sledeći način:

 1. Ulogujte se u vašu WordPress instalaciju,
 2. U meniju sa leve strane odaberite opciju LiteSpeed Cache,
 3. Kliknite na dugme General.

Automatically Upgrade

Ova opcija vam omogućava da se LiteSpeed Cache dodatak automatski ažurira kada god je nova verzija dostupna i time smanjuje potrebu za ručnim ažuriranjem. Sajt će dobiti ažuriranja LiteSpeed cache dodatka u roku od nekoliko sati nakon puštanja nove verzije. Ovaj interval postoji sa razlogom, jer daje vreme proizvođaču dodatka da se uveri da neće biti ozbiljnih problema sa ažuriranjem.

Automatsko ažuriranje radi samo ako je omogućen WP-Cron. Napomena: WP-Cron je podrazumevano omogućen u WordPressu, čak i ako niste sigurni da li je omogućen na vašem sajtu, verovatno jeste.

Domain Key

Domenski ključ je neophodan ako želite da koristite QUIC.cloud servise koji uključuju optimizaciju slike, generiranje CSS-a, generisanje definisanog mesta niskog kvaliteta slika (LQIP) i servis isporuke sadržaja (CDN).

Napomena: Kako bi QUIC.cloud servisi radili ispravno, potrebno je da dodate sve IP adrese QUIC.cloud servisa na belu listu kako biste osigurali otvorenu komunikaciju. Pre nego što generišete domenski ključ, proverite da li se sve IP adrese na beloj listi.

Generisanje domenskog ključa:

Pritisnite dugme Request Domain Key da biste prvi put kreirali API ključ domena. Jednom kada je zahtev odobren, vaš domen će moći da koristi većinu QUIC.cloud servisa i to kao anonimni korisnik.

Pritisnite dugme Link to QUIC.cloud nakon toga ako želite da podesite svoj QUIC.cloud nalog za vaš domen, što će vam omogućiti pristup kontrolnoj tabli QUIC.cloud servisa i korišćenje QUIC.cloud CDN opcije.

Kontrolna tabla QUIC.cloud servisa vam omogućava:

 • Poregled detaljne upotrebe, statistiku i greške za sve servise.
 • Mogućnost da povećate ograničenja za maksimalni iznos kredita.
 • Podešavanje i upravljanje svim QUIC.cloud CDN opcijama.
 • Lako otvaranje tiketa za QUIC.cloud podršku.
 • Upravljanje svih vaših domena (ukoliko imate više od jednog) na jednom mestu.

Opciju Refresh Domain keys ne treba da koristite osim u slučajevima kada je vaš server migriran na drugi tip servera ili ste omogućili LSCache i/ili podesili root keš memoriju na nivou virtuelnog hosta da biste rešili problem otkrivanja odgovarajućeg QUIC.cloud nivoa.

Ako CDN ili drugi inverzni proksi uzrokuje problem sa otkrivanjem IP adrese ovog servera (koja se koristi za direktnu komunikaciju sa QUIC.cloud serverima), možete ručno osvežiti u okviru opcije Settings na kontrolnoj tabli QUIC.cloud servisa.

IP Servera

Polje Empty string koriste Hot Cache(Crawler) i Critical CSS generator. Davanjem IP adrese vašeg sajta smanjuje se vreme i upotreba resursa koji su uključeni u DNS proces i mrežu za isporuku sadržaja (CDN) za odabranu funkciju.

Primer sa Hot Cache(Crawler) – Kako funkcioniše ako koristite CDN:

 • Crawler dobija http://iourserver.com/path sa mape sajta
 • Crawler proverava sa DNS-om da pronađe IP adresu vašeg sajta
 • DNS popisivaču vraća IP adresu CDN-a
 • Crawler ide do CDN-a i zatraži stranicu
 • CDN “hvata” stranicu sa vašeg sajta
 • CDN vraća stranicu Crawleru

Kako funkcioniše ako ne koristite CDN:

 • Crawler dobija http://iourserver.com/path sa mape sajta
 • Crawler proverava sa DNS-om da pronađe IP adresu vašeg sajta
 • Crawler hvata stranicu sa vašeg sajta

U oba slučaja postoje zahtevi i upiti koji troše vreme i resurse, a koji se mogu eliminisati unosom IP adrese vaše stranice u ovo polje.

Kada Crawler zna IP adresu vašeg sajta, onda se to odvija na sledeći način:

 • Crawler dobija http://iourserver.com/path sa mape sajta
 • Crawler hvata stranicu direktno sa vašeg sajta jer već zna IP adresu

Obaveštenja

Ovu opciju je poželjno držati uključenom da bi videli sva obaveštenja. To uključuje hitne ispravke, nove verzije, dostupne beta verzije i promocije. Ova opcija ne utiče na obaveštenja o statusu koje pružaju informacije o funkcionalnostima dodataka.

Use Primary Site Configuration

Ovu opciju je poželjno uključiti kako bi na svim podstranicama koristili konfiguraciju vaše glavne stranice i samim tim izmene podešavanja na podstranicama je nemoguće izvršiti.

Da li vam je ovaj članak pomogao?

 • Comodo SSL
 • Mint Hosting je ovlašćeni registar za prodaju nacionalnih domena u Srbiji