Održana druga iRevolucija – konferencija o najnovijim Internet trendovima

U subotu, 14. novembra 2015. godine, u Centru za kulturu Valjevo, održana je druga konferencija namenjena Internet trendovima – #iRevolucija2015. Kroz 5 predavanja i panel diskusiju prisutni su bili u prilici da saznaju koji su to najnoviji Internet fenomeni, na koji način Internet može postati izvor zarade, ali i kako se korišćenjem savremenih tehnologija mladi ljudi, pre svega u Valjevu, mogu ohrabriti da pokrenu svoj online biznis.

“iRevolucija2015 otkriva najnovije internet trendove, promoviše dobru praksu, ohrabruje mlade da pokrenu svoj biznis, podstiče internet preduzetništvo, podržava kulturu, kreira nove mogućnosti i umrežava zajednicu.”

2015.irevolucija.net

iRevolucija2015_naslovna

Fokus ovogodišnje konferencije je Internet preduzetništvo kroz 4P model: Predavanja, Panel, Promocija i Provod. Predavači na drugoj iRevoluciji bili su Web preduzetnici koji su podelili svoja iskustva o pokretanju biznisa, online poslovanju i svim izazovima koji stoje na tom putu.

iRevolucija2015

Prvo predavanje održao je Ivan Ćosić, jedan od pokretača konferencije wwvrsac koja je održana krajem oktobra u hali Milenijum u Vršcu. Ćosić je ukazao na značaj poslovanja putem Interneta i činjenicu da iako 30.000 ljudi godišnje napusti Srbiju, postoje lični primeri koji žive lokalno, a rade globalno – što je i bio slogan ovogodišnjeg, trećeg po redu, wwvrsca. Nakon njega, iz ličnog iskustva o usponima i padovima jednog startapa, govorio je Nikola Jovanović, osnivač B2B platforme Knowledge Market. Nikolu možete pratiti na blogu PeckoPivo.

DSC_3518

Nenad Milosavljević ispred satiričnog portala NJUZ.net prisutnima je predstavio “borbu” između stvarnosti i satire koju kroz svoje tekstove prezentuje Njuz portal. Nenad je istakao da u vremenu brzog protoka informacija novinari tradicionalnih medija, često i ne proveravajući izvore, prenesu i koju vest “iza ogledala”. Najpoznatiji primer takve prakse dogodio se na samom početku Njuz-a kada su domaći, ali i brojni svetski mediji objavili vest o Srbinu koji je usmrtio ajkulu ubicu. Miloš Petrović, koji je u online preduzetničkim vodama od 2010. godine, govorio je o potencijalima Internet poslovanja i na koji način je moguće spojiti turizam i Internet marketing u uspešan poslovni model.

Ispred organizacije StartIt svoje predavanje održala je i Marija Gavrilov. StarIt se, takođe od 2010. godine, bavi stvaranjem podsticajnog okruženja za razvoj startap zajednice u Srbiji, a Marija Gavrilov je, pored predstavljanja aktivnosti StartIt-a,  u svom predavanju “Preduzetnik se po riziku poznaje” između ostalog ukazala da preduzetnik na rizike ne treba gledati kao na probleme, već kao prilike za promene i  dalji razvoj.

U pauzama predavanja prisutni su uživali u degustaciji Kupinovog vina, vinarije Čoka.

Vinarija-Coka-iRevolucija2015

U sklopu podrške Internet preduzetništvu iRevolucija2015 je zajedno sa Creative Brackets dodelila besplatnu izradu Web sajta Vojislavu Radovanoviću koji se bavi proizvodnjom organske hrane.

U drugom delu konferencije održana je i panel diskusija “Valjevo gruVa”. Uspešne Valjevke i Valjevci ukazali su da Valjevo poseduje potencijal za stvaranje uspešne poslovne karijere, te da je u tom pogledu, konferencija poput iRevolucije važno mesto gde se mogu čuti primeri dobre prakse, ali i saznati najnovije informacije o aktuelnim Internet trendovima.

Panel-Diskusija-iRevolucija2015

Uspešan dan u Valjevu priveo je kraju nastup pop hora muzičke škole “Živorad Grbić”.

Druga konferencija #iRevolucija2015 održana je pod pokroviteljstvom grada Valjeva i portala E-Uprava.

Ostavi komentar