[INFOGRAFIK] 9 globalnih digitalnih statistika – AVGUST 2015

2014. je bila godina izuzetnog rasta u svim sferama digitalne komunikacije. Od 2015. godine se očekivalo mnogo, a izveštaj „Global digital Statshot – August 2015“, objavljen prošle nedelje, doneo je poslednje informacije o generalnom korišćenju Interneta, društvenih mreža i mobilnih kanala komunikacije.

Internet

Osnovni je zaključak da Internet, društvene mreže i mobilni korisnici i dalje beleže konstantan rast u 2015. godini, dok je najveći porast zabeležen u domenu broja korisnika koji za pristup društvenim mrežama koriste mobilne telefone i to za 23.3%. 225 miliona ljudi je u proteklih 12 meseci po prvi put pristupilo Internetu, što iznosi oko 600.000 novih korisnika svakoga dana, odnosno 7 svake sekunde.  

wearesocial_avgust2015

Društvene mreže

Upotreba društvenih mreža u globalnom segmentu takođe beleži rast. Facebook je i dalje dominantna društvena platforma sa preko milijardu i po korisnika i po trenutnim statistikama ne pokazuje znake posustajanja. Naime, pola miliona novih Facebook profila kreira se svakog dana, ili gotovo 6 novih profila svake sekunde.

wearesocial_socialnetwork2015

Mobilne platforme

Više od polovine svetske populacije koristi mobilni telefon, a najveći rast viđen je u segmentu prodaje smart telefona – sa 2 miliona prodatih primeraka širom sveta i to na dnevnom nivou. Broj korisnika koji za pristup društvenim mrežama koriste mobilne platforme ’eksplodirao’ je u proteklih 12 meseci, sa gotovo milion novih korisnika koji se dnevno uloguju na svoje profile.   Donosimo vam infografik o najznačajnijim  i najsvežijim statističkim podacima koji oslikavaju trenutno stanje upotrebe Interneta, društvenih mreža i mobilnih platformi u 2015. godini. Ove korisne informacije nisu važne samo za razumevanje globalnih digitalnih tendencija,  već i za kreiranje daljih marketing aktivnosti i digitalnih strategija.

internet

Kompletan Global Digital Statshot možete videti OVDE

 

(FOTO) wearesocial.com

Podeli sa drugima:

9 globalnih digitalnih statistika – AVGUST 2015"]

Ostavi komentar