12 godina Mint Hostinga!

Iako je za mnoge decembar znak da je kraj godine jako blizu i da praznici samo što nisu, za Mint Hosting decembar svake godine ima kompletno drugačiji značaj.

Decembar je mesec u kojem slavimo naš rođendan! Ove godine, možemo da se pohvalimo da smo stigli do 12. po redu!

Svoj 12. rođendan želimo da podelimo i proslavimo i sa vama, pa smo i ove godine spremili zanimljiv popust za neke od naših usluga. Ako tražite hosting ili želite da promenite postojećeg provajdera, mislim da je sada pravi momenat za to.

Naravno, pored promotivnih aktivnosti za nove i postojeće klijente, u decembru uvek sumiramo šta smo sve uspeli da postignemo u prethodnih godinu dana, ali i da podelimo šta planiramo za naredni period.

Šta smo sve postigli u 2021. godini?

Godinu smo započeli sa vrlo zanimljivim događajem – naime, postali smo deo team.blue, najvećeg privatnog fonda u Evropi koja se bavi hosting uslugama. Time smo postali deo komune koja opslužuje preko dva i po miliona korisnika svake godine i koja poseduje hosting brendove u Belgiji, Holandiji, Italiji, Ujedinjenom Kraljevstvu, Španiji, Irskoj i mnogim drugim evropskim državama.

Nakon toga, vredno smo radili na dodatnom unapređenju naše infrastrukture tokom proleća i leta, čime smo udvostručili naše kapacitete i zamenili pojedine starije servere značajno bržim, što je svakako pozitivno uticalo na kvalitet naših usluga i sveopšto zadovoljstvo naših korisnika.

Uporedo sa unapređenjem infrastrukture, uveli smo i Live Chat – novi kanal komunikacije sa postojećim i novim korisnicima koji je u izuzetno kratkom vremenskom periodu postao dominantan kanal komunikacije.

U avgustu smo konačno uveli i mogućnost plaćanja platnim karticama – jedna od stavki koja je u 2020. godini, na žalost izostala, i koja je bila izuzetno tražena od naših korisnika. Time smo značajno ubrzali proces (re)aktivacije usluga na obostrano zadovoljstvo.

U septembru i oktobru smo bili izuzetno zauzeti unapređenjima na polju bezbednosti hosting usluga – unapredili smo Bezbednosni izveštaj koji šaljemo svim WordPress hosting korisnicima, koji sada sadrži i dodatne relevantne informacije koje mogu biti od koristi developerima. Pored toga, promenili smo provajdera ModSecurity pravila, što je dovelo do drastičnog pada u broju automatizovanih napada od strane botova i boljoj filtraciji neželjenog saobraćaja.
To je rezultovalo vrlo spektakularnim ciframa – za svega 3 meseca, blokirali smo preko 1.6 miliona malicioznih zahteva i preko 29.000 pokušaja iskorišćenja propusta u hostovanim aplikacijama.

U novembru smo implementirali novi sistem za skeniranje korisničkih naloga u želji da kompletno eliminišemo neželjene maliciozne fajlove, a posebno smo ponosni na činjenicu da smo u roku od 72 sata nakon puštanja sistema u pogon eleminisali preko 11.000 malicioznih fajlova! Na taj način smo učinili vaše podatke i naloge bezbednijim, a resurse dostupnijim jer više nisu bili zloupotrebljavani od strane onih koji su bili vlasnici malicioznih fajlova.

Naravno, unapređenja u prethodnih godinu dana nisu bila samo tehničke prirode. Ono na šta smo posebno ponosni je najviši procenat zadovoljstva korisnika našim uslugama i podrškom ikad koji je dostigao ocenu od 98.7%!

Otkako smo predstavili novi portfolio usluga u novembru mesecu 2020. godine, doživeli smo neverovatnu ekspanziju po pitanju broja klijenata i aktivnih usluga, pa pored toga što slavimo naš 12. rođendan, ujedno slavimo i istorijski najbolji poslovni rezultat koji smo zabeležili do sada.

Pored navedenog, uradili smo i još mnogo, mnogo drugih stvari, ali kada bih krenuo da ih nabrajam ovaj članak bi bio zaista jako dugačak. Ono što je evidentno je da nam je fokus u proteklih godinu dana bio na unapređenju postojećih usluga i zadovoljstvu korisnika i mislim da smo taj zadatak zaista dobro obavili.

Šta planiramo dalje?

Za narednih godinu dana imamo zaista mnogo planova, što po pitanju novih i postojećih usluga, što po pitanju unapređenja pojedinih sistema koje naši korisnici svaki dan koriste.

O većini, na žalost, ne mogu baš mnogo da pričam unapred, ali ono što mogu da podelim je informacija da planiramo predstavljanje novih usluga na kojima smo aktivno radili u ovoj godini. Vrlo smo uvereni da će mnogi postojeći i novi korisnici pronaći vrednost u njima i da će biti voljni da ih probaju.

Pored toga, planiramo da omogućimo WordPress hosting korisnicima kontrolu Bezbednosnog izveštaja putem cPanel interfejsa, kao i mogućnost sigurnosnog skeniranja naloga na zahtev korisnika.

Jedna od stvari na listi je i kompletan redizajn Moj Mint korisničkog servisa i njegova modernizacija, a pogotovo unapređenje procesa poručivanja kako bi bilo jednostavniji i brži.

Još jedno od unapređenja koje planiramo da uvedemo je vezano i za našu bazu znanja. U 2021. godini ažurirali smo preko 70% sadržaja svih članaka i dodali preko 150 novih članaka, što je i dalje čini najvećom i najkompletnijom bazom znanja od svih hosting provajdera u Srbiji. Međutim, nismo se zaustavili samo na tome – u ovoj godini smo vredno radili na analizi saobraćaja i kako je naši korisnici koriste. Zahvaljujući tim podacima, odlučili smo se da izvršimo kompletnu reorganizaciju naše baze znanja koja će postati dostupna u januaru 2022. godine.

Proslavite sa nama, mint hosting časti

Vratimo se na naš veliki jubilej. U rođendanskom mesecu mi častimo, jer želimo da proslavite naš 12. rođendan sa nama!

U toku decembra traje promocija popusta na naše Web hosting i WordPress hosting usluge u iznosu od čak 30%! Ako planirate neki novi projekat, započinjanje biznisa ili želite kvalitetniju uslugu, sada je pravi trenutak za sve to!

Ono što želimo da izrazimo je i zahvalnost našim postojećim korisnicima, bez obzira na “staž” koji imaju sa nama – na kraju krajeva, bez njih ne bi uspeli da ostvarimo ovako impresivne rezultate u odlazećoj 2021. godini.

Stoga, svi postojeći korisnici u mesecu decembru mogu da iskoriste 30% popusta kako bi obnovili svoje aktivne Web i WordPress hosting usluge, bez obzira na datum isteka. Ako vam usluge ističe za 7 dana ili za 11 meseci, možete da iskoristite ovaj popust kako bi produžili uslugu za dodatnih godinu dana. Sve što treba da uradite je da se javite korisničkoj podršci koja će aplicirati 30% popusta na obnovu usluge.

3..2..1.. – neka dvanaesta žurka po redu počne! 🙂

3 komentara

 • Diwola

  Svaka cast. Jedina profesionalna hosting kompanija u Srbiji. Svakako verujem da ce u godinama koje dolaze, Mint biti jos veci, bolji i svakako ozbiljan igrac na hosting nebu i to ne samo u Srbiji nego i sire.

  Ako budete jos uveli podrsku tj. odrzavanje sajtova kao i izradu istih, to je to, dalje nema.

  • Hvala na lepim rečima, veoma mi je drago da imate takvo mišljenje o nama.

   Što se željenih dodatnih usluga tiče, možda i to dođe sledeće godine.

   • Diwola

    Da vidim kako ide napredak Mint hostinga.

    Kad se očekuje kompletan redizajn moj mint korisničkog panela?
    Što se tiče novih usluga, ne vidim da je išta ubačeno?
    U vezi WordPress paketa, da li planirate dizanje resursa, dodavanje novih pluginova i addonsa?

Ostavi komentar