Baza znanja > Kako da izmenim podešavanja mape sajta za keširanje?

Kako da izmenim podešavanja mape sajta za keširanje?

Mapa sajta se generiše direktno iz sitemap.xml fajla. Ukoliko vaš WordPress ne generiše samostalno ovaj fajl neophodno je da instalirate neki od SEO dodataka koji to rade.

Podešavanjima mape sajta pristupate na sledeći način:

  1. Ulogujte se u vašu WordPress instalaciju.
  2. U meniju sa leve strane odaberite opciju LiteSpeed Cache -> Crawler.
  3. Odaberite karticu Sitemap Settings.

Custom SiteMap

Podrazumevano je da LiteSpeed Cache dodatak generiše sitemap.xml fajl ali vam ova opcija omogućuje da u polje Empty String samostalno unesete adresu na kojoj se nalazi sitemap.xml fajl koji želite da LiteSpeed koristi kao mapu prilikom keširanja.

Drop Domain from Sitemap

Proces keširanja rašćlanjuje mapu sajta i čuva je u bazi podataka pre početka samog procesa. Kada raščlanjujete mapu sajta, uključivanjem ove opcije možete uštedeti skladišni prostor u bazi podataka.
Savetuje se da ova opcija bude isključena ukoliko u mapi sajta imate više različitih domena.

Sitemap Generation

Ukoliko ne koristite adresu sa sopstvenom mapom sajta za keširanje, u okviru ove opcije možete generisati mapu. Podrazmevano generisanje mape uključuje sledeće:
1. Opcije Include Posts / Pages / Categories / Tags budu da budu uključene (ON). Ove opcije odlučuju koji tip informacije će biti keširan.
U prazno polje u okviru opcije Exclude Custom Post Types možete uneti željeni tip koji ne želite da bude keširan u toku procesa.

2. Opcija Order Links By omogućava da postavite redosled kojim će se strane keširati. Podrazumevano je da proces keširanja uvek ide od najnovijeg sadržaja koji je dodat na stranicu, i savetuje se da se tako i postavi ova opcija (Date, descending).

Da li vam je ovaj članak pomogao?

  • Comodo SSL
  • Mint Hosting je ovlašćeni registar za prodaju nacionalnih domena u Srbiji