Baza znanja > Kako mogu da promenim Hot Cache podešavanja?

Kako mogu da promenim Hot Cache podešavanja?

Hot Cache podešavanja vam omogućava samostalnu manipulaciju procesom keširanja, poput dužine trajanja procesa, definisanje maksimalnog broja istovremenih procesa keširanja i sl.

Pristup Hot Cache podešavanjima se vrši na sledeći način:

  1. Ulogujte se u vašu WordPress instalaciju.
  2. U meniju sa leve strane odaberite opciju LiteSpeed Cache -> Crawler.
  3. Odaberite karticu General Settings.

Crawler

Opcije za uključivanje ili isključivanje Hot cache opcije (CrawlerON ili OFF).

Delay

Opcija za podešavanje intervala u mikrosekundama da bi LSCache dodatak znao koliko često treba da upućuje novi zahtev serveru.
Povećavanjem ove vrednosti smanjuje se opterećenje servera, samo imajte na umu da će u tom slučaju proces keširanja trajati duže.

Ovo podešavanje ima ograničenje na nivou naših servera i odnosi se na minimalnu vrednost koja iznosi 1.000 mikrosekundi, tačnije 1 milisekunda.

Run Duration

Ova opcija se odnosi na dužinu trajanja procesa keširanja pre nego što napravi pauzu. Podrazumevana vrednost 400 znači da proces keširanja traje 400 sekundi, a zatim se privremeno zaustavlja. Po završetku pauze, proces će se pokrenuti tačno tamo gde je stao i raditi još 400 sekundi. To će se nastaviti sve dok čitav sajt ne bude keširan.

Interval Between Runs

Ovo podešavanje se odnosi na gorepomenutu pauzu koju pravi proces keširanja. Podrazumevana vrednost za trajanje pauze iznosi 600 sekundi.

Crawl Interval

Ovo podešavanje određuje koliko dugo je potrebno sačekati pre ponovnog pokretanja procesa keširanja iz početka. Da biste redovno keširali vaš sajt, savetuje se da se vrednost ovog podešavanja postavi za nijansu veća od ukupnog vremena koje je potrebno da se celokupan proces keširanja izvrši. Podrazumevana vrednost je 302400 sekundi.

Threads

Ovo podešavanje označava broj procesa keširanja koji se dešavaju istovremeno. Što je veći broj procesa, to se sam sajt brže smešta u keš, ali se iz ujedno dodatno opterećuju resursi na serveru. Podrazumevani broj procesa je 3.

Timeout

Ovo podešavanje označava vremenski interval koliko se proces keširanja zadržava na istoj adresi, pre nego što predje na sledeću. Vrednost ovog podešavanja ima opseg od 10 do 300 sekundi. Podrazumevana vrednost je 30 sekundi.

Server Load Limit

Ovo podešavanje omogućava da se procesu keširanja ograniči korišćenje sistemskih resursa kako ne bi negativno uticao na performanse.
Ukoliko proces keširanja dostigne limit postavljen u okviru ovog podešavanja biće obustavljen momentalno. Ovo podešavanje je bazirano na opterećenju Linux servera.

 

Da li vam je ovaj članak pomogao?

  • Comodo SSL
  • Mint Hosting je ovlašćeni registar za prodaju nacionalnih domena u Srbiji