Šta je WhoisGuard?

Šta je WhoisGuard?

WhoisGuard predstavlja zaštitu podataka vlasnika domena. Privatne informacije o vlasniku domena sakrivene su prilikom WHOIS upita i nisu izložene i dostupne trećim licima. Svi privatni podaci zaštićeni su od strane Domain Privacy Protection servisa i na taj način obezbeđuje se najviši nivo zaštite od zloupotreba identiteta, krađe informacija i spamera.

Šta je WHOIS upit?

Po ICANN propisima, u WHOIS bazama podataka nalaze se osnovne informacije o vlasniku, administratoru i tehničkom kontaktu za svaki domen, čineći ih istovremeno javno dostupnim svima koji izvrše WHOIS pretragu željenog domena. Među dostupnim podacima nalaze se: ime vlasnika domena, broj telefona, e-mail adresa, zatim informacije o dostupnosti domena, datumu registracije i isteku domena.

Šta je WHOIS upit?

Zašto WhoisGuard?

Zaštita privatnih podataka

Zaštita privatnih podataka

Uz WhoisGuard lični podaci poput imena, adrese i broja telefona više nisu izloženi i javni. Na taj način, vlasnici domena su osigurani protiv neželjene pošte i telefonski poziva, kao i mogućnosti krađe identiteta.

Bez neželjene pošte

Bez neželjene pošte

WhoisGuard usluga e-mail adresu zamenjuje sa jedinstvenom [email protected]. Poslati e-mailovi su filtrirani i poslati na e-mail adresu po izboru – čime se smanjuje količina spama u prijemnom sandučiću i obezbeđuje nesmetana komunikacija.

Najčešće postavljana pitanja

WhoisGuard (Zaštita identiteta) predstavlja zaštitu podataka o vlasništvu domena i omogućava da podaci o osobi koja je registrovala domen ne budu vidljivi prilikom WHOIS upita. WHOIS zaštita omogućena je za sve tipove nacionalnih i internacionalnih domena. Prilikom registracije domena, lične informacije vlasnika domena vidljive su svim korisnicima Interneta koji izvrše WHOIS pretragu podataka. Kako bi zaštitili lične podatke neophodno je da tokom registracijom Internet domena označite da želite da zakupite i WhoisGuard uslugu (Zaštita identiteta).
WHOISGuard (Zaštita identiteta) predstavlja zaštitu vlasništva nad domenom i omogućava da podaci o osobi koja je registrovala domen ne budu vidljivi prilikom WHOIS upita. WHOISGuard usluga se aktivira automatski nakon registracije novog domena, ukoliko ste prilikom registracije istog označili da želite da aktivirate uslugu zaštite identiteta.

Imaš pitanja? Pozovi naš info broj (381) 60 06 77 078

  • Comodo SSL
  • Mint Hosting je ovlašćeni registar za prodaju nacionalnih domena u Srbiji