Novi portfolio hosting usluga

Iako će mnogi 2020. godinu pamtiti po ne baš lepim stvarima, za nas je 2020. godina bila godina kompletne transformacije.

Prošle godine smo postali deo Enartia grupe brendova, koju čine Papaki.com, vodeći registar domena u Grčkoj i grupe kompanija koje se bave Web hostingom i Cloud servisima.

Početkom ove godine smo uveli nove kapacitete i osavremenili našu infrastrukturu novim, bržim Dell serverima baziranim na poslednjoj generaciji Intel Silver Xeon procesora i NVME “diskova”.

Vredno smo radili i na unapređenju naše korisničke podrške i Moj Mint korisničkog servisa koji je kompletno reogranizovan i redizajniran. Uveli smo i Live Chat kao dodatni kanal za komunikaciju sa novim i postojećim korisnicima.

Sada je red došao i na naše usluge i danas želim da vas upoznam sa svim novitetima i promenama koje smo uneli u naš portfolio.

Web hosting

Web hosting pakete smo kompletno izmenili – Mint Easy, Mint Spot i Mint Bizz sada nude značajno više prostora (10, 30 i 50 GB respektivno) i veći broj hostovanih sajtova (3, 10 i 30 umesto dosadašnjih 1, 5 i 10 respektivno). Pored toga smo uvećali i druge resurse, poput dostupnih IO resursa i količine raspoložive memorije u okviru pojedinačnih paketa.

Početkom godine smo počeli da eksperimentišemo sa LiteSpeed web serverom, kako bi unapredili performanse i bezbednost sajtova naših korisnika. LiteSpeed se pokazao izuzetno dobro, pa smo odlučili da zamenimo postojeću nginx+Apache kombinaciju sa njime i migriramo sve hosting servere na LiteSpeed, što je veoma pozitivno uticalo na performanse.

WordPress hosting

WordPress hosting predstavlja kompletno novu uslugu u našem portfoliu. U razvoj ove usluge uložili smo zaista mnogo truda i rada, želeći da ponudimo nešto novo na našem tržištu.

Besplatne premium teme i dodaci su samo jedna od stavki koje definišu ovu uslugu, pa smatram da je svakako vredna pažnje, a o njoj sam posebno pisao u sledećem članku.

Bolja Business E-Mail ponuda

Sledeći na listi je svakako Business E-Mail, usluga koja je izuzetno popularna kod biznis korisnika. Nakon više od dve godine rešili smo da uslugu pojednostavimo, pa sada umesto tri paketa sa fiksnim prostorom – nudimo jedan sa fleksibilnom količinom prostora.

Osnovni paket nudi 50 GB prostora za email sa beskonačnim brojem email naloga i za 20% nižom cenom u odnosu na prethodni najveći Business E-Mail 30 GB paket, a prostor možete dodatno da proširite do 1 TB. Na ovaj način sa rastom vašeg biznisa i potreba možete da skalirate i svoju uslugu.

Novi Cloud VPS serveri

I u ovom segmentu smo rešili da stvari dodatno pojednostavimo, pa smo ponudu sveli na 5 najpopularnijih paketa. Svim paketima su unapređene specifikacije, ali i značajno snižene (da, dobro ste pročitali) cene – od 30 do čak 70%.

Managed Cloud je ukinut kao posebna usluga, jer smo shvatili da je previše komplikovana za naše korisnike, pa smo je pretvorili u dodatak koji možete da zakupite uz bilo koji od VPS servera. Usluge koje pružamo u okviru ovog dodatka se nisu promenile – monitoring, bekap, ažuriranje servera i dostupnih servisa i briga o bezbednosti su i dalje osnova ovog dodatka.

Cena Managed dodatka je takođe snižena za više od 50% i iznosi 4.200 RSD/mesečno, umesto dosadašnjih 9.000 RSD/mesečno.

I to je to?

Nije, naravno. Aktivno radimo na dodatnim uslugama koje planiramo da predstavimo u narednim mesecima kako bi upotpunili našu ponudu, ali o tome ćemo pisati kada budu spremne za javnost.

Do tada nadam se da vam se dopadaju promene koje smo uveli i želim da napomenem da su za nove korisnike Web (Shared) i WordPress hosting paketi trenutno na promociji koja vam nudi dodatnih 25% popusta. Promocija će trajati ograničeni vremenski period pa je pravo vreme da se odlučite za kupovinu nove, bolje hosting usluge.

Ostavi komentar