Potvrda vlasništva nad domenom

Počev od 1. februara 2014. godine Internet korporacija za dodeljivanje imena i brojeva (ICANN) uvela je novu polisu koja zahteva email verifikaciju vlasništva nad internacionalim domenima koji ne poseduju WhoisGuard zaštitu. Ovo praktično znači da će za sve korisnike koji registruju internacionalni domen procedura zahtevati jedan klik više, kao potvrdu da je domen zaista njihov.

Email sa linkom za verifikaciju

Nakon standardnog procesa poručivanja domena putem naše forme za poručivanje svi korisnici koji poruče internacionalni domen(.com, .net, .org, .info, .eu itd.) dobiće i email sa naslovom “IMMEDIATE VERIFICATION required for < naziv domena >”. Potrebno je klikom na link u emailu potvrditi vlasništvo nad domenom.

ICANN-verification-email

Ovaj email će biti automatski generisan od strane našeg zvaničnog registra za internacionalne domene (Namecheap) i stići će sa adrese [email protected].

Rok za verifikaciju

Važno je napomenuti da se potvrda vlasništva nad domenom mora obaviti u roku od 15 dana od dana prijema ovog emaila.  Ukoliko se proces verifikacije domena ne izvrši u predviđenom roku, domen će biti suspendovan i sajt ovog domena će postati nedostupan sve dok se proces verifikacije ne završi. U slučaju da ne primite email za verifikaciju domena, potrebno je da kontaktirate našu podršku ili da pošaljete  email na [email protected] u najkraćem vremenskom roku.

Ostavi komentar